За силен старт на деня!

15.09.2016
0
111097

Тя е най-важното хранене за деня и не трябва да се пренебрегва или лекомислено да се пропуска, тъй като с нейна помощ, организмът ни се „зарежда“ с енергия за целия ден. Пълноценната закуска сутрин подобрява концентрацията и паметта и на малки, и на големи, и повишава ефективността при изпълняване на ежедневните ни задачи. Първото ни хранене за деня ни дава повече сила, независимо, дали се занимаваме с физическа или с умствена дейност.

 


Нека се доверим на професионалистите!
Замисляли ли сте се, как се е появил първият корнфлейкс? Решихме да споделим с вас малко от историята на една от най-старите марки в света на зърнените закуски.
От един велик ден, преди повече от 100 години, та чак до днес, Kellogg’s продължава да зарежда хората по цял свят с енергия за по-успешен старт на деня.
През 1898 година, при неуспешен опит за направа на мюсли, основателят на фирма Kellogg’s, Уилям К.  Келог и брат му, д-р Джон Харви Келог, променят закуската завинаги, като случайно превръщат в люспа зрънце пшеница.

Новата вкусна рецепта за корнфлейкс Kellogg’s
е създадена малко по-късно, през 1906 година, когато отваря врати и първата фабрика на Kellogg’s в Бетъл Крийк, Мичиган и тогава за първи път е превърнато в люспа зрънце царевица. Това е и момента, в който се осъществява мечтата на Уилям К.  Келог, да даде на света вкусна и по-здравословна храна за закуска.

Закуската е от голямо значение
най-вече за децата, особено през периода, в който ходят на училище. Според проучванията, учениците, които закусват сутрин са по-активни в часовете, справят се по-добре с поставените им задачи и имат по-висок успех. Редовният прием на правилната храна за закуска, богата на фибри, протеини и добри мазнини, а също и на минерали и витамини, отрано изгражда полезни здравословни навици у най-малките, като помага на децата да бъдат енергични и в добро настроение през целия ден.

Специално за старта на новата учебна година
ви предлагаме интересна рецепта за вкусни Енергийни барчета с ядки – лесна като детска игра и приготвена с участието на един от най-новите продукти от семейството на Kellogg’s.Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: