Защо да изберем соев сос Kikkoman от лимитираната серия?

09.02.2024
0
12253

Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

Традиционно той се приготвя по стара рецепта от само четири съставки: вода, соя, сол и пшеница. Всички те са напълно естествени и гарантирано без ГМО.

За първи път обаче в специалното лимитирано издание 2024 г. соевият сос е приготвен само с регионални съставки.

Става дума за съставки, които се отглеждат или се предлагат изцяло на местно ниво в Европа:

  • 100% от пшеницата на Kikkoman се отглежда в Германия
  • 100% от соята на Kikkoman идва от Италия
  • Солта и водата на Kikkoman идват от Холандия и Германия

Така компанията недвусмислено демонстрира, че иска да допринесе за устойчивото развитие на марката. По този начин се прави и още една крачка в посока намаляване на емисиите на CO2, имайки предвид че транспортът на доставките е на по-малко разстояние. Регионалните съставки, идващи от сърцето на Европа, са и гарант за качество и отличен вкус.

А какво стои зад дизайна на бутилката?

Соевият сос Kikkoman не само има добър вкус, но и прави истинско впечатление на масата в емблематичната си бутилка, проектирана от Kenji Ekuan през 1961 г.  А с лимитираното издание 2024 г. Kikkoman предлага и ексклузивна серия на специално проектирания дозатор.

В дизайна на бутилката са втъкани символите за устойчивост и хармония. Заложено е на мотиви от японската митология: цветът на слива (Ume) и японската белоочка ( Mejiro). Цветът на японската слива е традиционен японски символ на просперитет и дълголетие, а японската белоочка (Zosterops japonicus) е малка птица с красив мелодичен глас, търсеща вкусен сливов нектар. Сливовите дървета се считат за символ на късмета в Япония и затова са много популярни.Коментари (0)

131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: