Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.
Традиционно той се приготвя по стара рецепта от само четири съставки: вода, соя, сол и пшеница. Всички те са напълно естествени и гарантирано без ГМО.
За първи път обаче в специалното лимитирано издание 2024 г. соевият сос е приготвен само с регионални съставки.
Става дума за съставки, които се отглеждат или се предлагат изцяло на местно ниво в Европа:
Така компанията недвусмислено демонстрира, че иска да допринесе за устойчивото развитие на марката. По този начин се прави и още една крачка в посока намаляване на емисиите на CO2, имайки предвид че транспортът на доставките е на по-малко разстояние. Регионалните съставки, идващи от сърцето на Европа, са и гарант за качество и отличен вкус.
А какво стои зад дизайна на бутилката?
Соевият сос Kikkoman не само има добър вкус, но и прави истинско впечатление на масата в емблематичната си бутилка, проектирана от Kenji Ekuan през 1961 г. А с лимитираното издание 2024 г. Kikkoman предлага и ексклузивна серия на специално проектирания дозатор.
В дизайна на бутилката са втъкани символите за устойчивост и хармония. Заложено е на мотиви от японската митология: цветът на слива (Ume) и японската белоочка ( Mejiro). Цветът на японската слива е традиционен японски символ на просперитет и дълголетие, а японската белоочка (Zosterops japonicus) е малка птица с красив мелодичен глас, търсеща вкусен сливов нектар. Сливовите дървета се считат за символ на късмета в Япония и затова са много популярни.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...