Агнешка дроб сарма с перлен ориз

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 комплект агнешки дреболии
(бял дроб, черен дроб, сърце)
400 г перлен ориз Krina
1 глава лук
3 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
2 връзки лапад
1 връзка джоджен
1,2 л бульон (от варенето на агнешките дреболии)
3 с. л. олио
1 с. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер



Начин на приготвяне:
1
В голяма тенджера сложете измитите и почистени дреболии и ги кипнете. Сменете водата, добавете нарязания наедро лук и 1 ч. л. сол и след като кипне, варете 30–40 минути на тих огън. Извадете дреболиите, прецедете бульона и го запазете.

2
Почистете лапада от стъблата, измийте го и го попарете с гореща вода. Похлупете съда и го оставете за 10 минути. Отцедете го и го нарежете наедро.
3
В голям тиган загрейте олиото и задушете за 2–3 минути нарязаните пресен лук и чесън. Добавете лапада, разбъркайте и сложете перления ориз Krina. Посолете, добавете ситно нарязания джоджен, червения и черния пипер. Разбъркайте, налейте малко от горещия бульон и варете 10 минути на слаб огън.
4
Пресипете ориза в тавичка за печене, добавете нарязаните на парченца дреболии и налейте останалия бульон.

5
Печете 25–30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Охладете за 15 минути, преди да сервирате. Поднесете като самостоятелно ястие или като гарнитура към празничната трапеза.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: