Андреева чорба

Дата: 30.11.2004
Източник: Бон Апети
Андреева чорба
 
Необходими продукти:
250 г нахут
4 с. л. олио
4 скилидки чесън
50 г орехови ядки
1-2 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
6-7 с. л. олио
1 стрък праз
2 сушени червени чушки
3 консервирани домата
200 г консервирана царевица
4 с. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Андреева чорбаПразът се нарязва надребно. Нахутът се сварява в 1 1/2 л вода. Чесънът за ореховата заливка и червените чушки се запичат на сух тиган.
2
Андреева чорба 2Празът се добавя към леко набъбналия нахут. Вътре се натрошават и изпечените чушки. Ври още 20-30 минути под капак, като периодично се долива хладка вода. След това се изсипва царевицата.
3
Андреева чорба 3Доматите се обелват и се нарязват наситно. Запържват се в предварително загрятото олио и се изливат в супата. Супата се посолява, къкри 15-20 минути, след което се подправя с чубрицата и се оставя да къкри още малко.
4
Андреева чорба 4Ореховата заливка се приготвя, като в гаванка се стриват ореховите ядки и обеленият чесън, постепенно се наливат олиото и оцетът, разбърква се.
Супата се подправя с ореховата заливка и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта