Млечна супа с печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2005
Млечна супа с печурки
 
Необходими продукти:
1/2 литър прясно мляко
2-3 клонки магданоз
2-3 клонки копър
1 глава чесън
1 дафинов лист
2-3 щипки индийско орехче
2 с. л. брашно
50 г масло
1 глава лук (50 г)
1 морков
30 г глава целина
250 г печурки
1-2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Млечна супа с печурки
Гъбите се почистват, нарязват се на филийки и се изсипват в 1,2-1,3 л студена вода. Добавят се нарязаните наситно лук и целина и се вари 20-25 минути на тих огън под капак.
2
Млечна супа с печурки 2
Морковът се настъргва, запържва се 1-2 минути в предварително загрято масло, след което се поставя в цедка, за да се отцеди. Мазнината се запазва за декорация. Супата се посолява, слага се морковът.
3
Млечна супа с печурки 3
Дафиновият лист се поставя малко преди супата да е напълно готова, вари се 5-6 минути, след което се изважда.
4
Млечна супа с печурки 4
Брашното се запича в сух тиган. Когато добие кремав цвят, се залива със студено прясно мляко. Сместа се вари, докато се сгъсти. Изсипва се в супата, вари се още 2-3 минути и се подправя с индийско орехче.
5
Млечна супа с печурки 5
Главата чесън се изпича на сух тиган или котлон. Слага се в съд с капак, за да се задуши, след това се обелва и се намачква, като постепенно се налива олиото. Накрая се добавят нарязаните наситно копър и магданоз. Супата се сервира, като във всяка порция се слага по 1 лъжица от чесновото пюре и се наливат по няколко капки мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: