Супа с тиква и крем сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Супа с тиква и крем сирене
 
Необходими продукти:
500-800 г тиква тип
150 мл прясно мляко
4 стръка пресен лук
2 кубчета бульон
1-2 щипки индийско орехче
3-4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
180-200 г крем сирене
1 ч. л. къри
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с тиква и крем сирене
Тиквата се почиства от семето, полива се със зехтина. Поставя се в тава и се пече около 25-30 минути в предварително сгорещена до температура 180-200 градуса фурна. В малка тенджера се стриват кубчетата бульон и се заливат с 1 литър вряла вода.
2
Супа с тиква и крем сирене  2
Месестата част от тиквата се изважда с лъжица и се поставя в кухненски робот. Добавя се накълцаната бяла част на лука. Постепенно се наливат прясното мляко и 2-3 черпака от бульона. Когато пюрето стане хомогенно, се смесва с останалия бульон. Добавят се половината от зелените пера на лука, нарязани надребно. Подправя се с индийско орехче, черен пипер и сол. Оставя се да кипне и ври още 2-3 минути.
3
Супа с тиква и крем сирене  3

Крем сиренето се разбърква с кърито, черния пипер и солта. Супата се сервира, като във всяка порция се слага по 1 с. л. от ароматизираното сирене "Крема" и се поръсва със запазените зелени листа пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: