Картофена чорба с миди

Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2004
Картофена чорба с миди
 
Необходими продукти:
5–6 картофа (600–700 г)
200 г мидени ядки
1 глава лук
1 парче целина
30 г краве масло
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 ч. л. мащерка
по 2–3 стръка магданоз и копър
1 дафинов лист


Начин на приготвяне:
1
Картофена чорба с миди
Лукът се реже наситно, целината - на кубчета. Задушават се в маслото на тих огън под капак за 3–4 минути. Добавят се нарязаните на кубчета картофи и дафиновият лист и се разбъркват.
2
Картофена чорба с миди 2
Температурата се увеличава, зеленчуците се заливат с 1,5 л вода и се варят около 15 минути. Отстранява се дафиновият лист, натрошава се бульонът и се пюрира.
3
Картофена чорба с миди 3
Слагат се мидените ядки и сокът, в които са били, поръсва се с мащерката и се оставя да ври още 5 минути. Преди сервиране се поръсва с накълцаните копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2013
Определено ми хареса и ще повторя! Разнообразих менюто си от супи!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2013
Супата стана добра!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: