Крем супа от лук

Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2004
Крем супа от лук
 
Необходими продукти:
4–5 големи глави лук
по 2 стръка магданоз и копър
4–5 с. л. олио
2 филии хляб
1/2 ч. л. сол
2 щипки индийско орехче
1 ч. л. самардала
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
30 г краве масло
100 прясно мляко
2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от лук
Лукът се реже на еднакви по големина едри парчета и се задушава под капак на тих огън в сгорещените масло и олио за 20 минути. Слага се брашното, разбърква се и се поръсва с червен пипер. Отново се разбърква, залива се с 1,5 л вряла вода и ври 20 минути. Овкусява се с останалите подправки, пюрира се и при непрекъснато бъркане се налива прясното мляко.
2
Крем супа от лук 2
Хлябът за кротоните се нарязва на малки кубчета. В купичка се смесват счуканият чесън, олиото и подправките. Кубчетата хляб се овалват в получената смес, прехвърлят се в намаслена тава и се пекат при температура 180 градуса до зачервяване.
3
Крем супа от лук 3
Супата се сервира, като към всяка порция се предлагат от изпечените кротони и се поръсва с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: