Супа от леща с манатарки

Дата: 09.11.2004
Източник: Бон Апети
Супа от леща с манатарки
 
Необходими продукти:
250 г леща
1 шепа сушени манатарки
1 домат
1 глава лук
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
2 стръка целина
3-4 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с манатаркиЛещата се почиства, поставя се в тенджера с 1,250 л вода, добавят се нарязаните наситно лук и стъбла целина (листата се запазват за по-късно). Къкри 20 минути под капак. Доматът се нарязва на малки кубчета, чесънът – наситно. Изсипват се в сварената леща.
2
Супа от леща с манатарки 2Манатарките се заливат с гореща вода и се оставят да омекнат, след което се наситняват.
3
Супа от леща с манатарки 3Част от водата на гъбите се излива в лещата (не се излива цялата, за да се избегне останалата на дъното утайка). Манатарките се запържват за 1 минута в тенджерка със зехтина. Пърженето се спира, като в тенджерката се излива част от бульона на лещата. Разбърква се и се изсипва в тенджерата с лещата. Ври 15 минути. Накрая се поръсва с наситнените листа целина и с магданоз. При сервиране се овкусява с оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
С черна леща и печурки също се получи много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта