Телешка гъбена чорба с овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2005
Телешка гъбена чорба с овесени ядки
 
Необходими продукти:
500 г телешки гърди
200 г печурки
50 г пащърнак
50 г глава целина
1 глава лук
1 стрък праз лук
2 скилидки чесън
1 ч. ч. овесени ядки
1/2 буркан домати
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Телешка гъбена чорба с овесени ядки
Месото се обезкостява. Костите и нарязаната на четвъртини глава лук се поставят в намаслена тава и се пекат на фурна около 20 минути на максимална температура.
2
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 2
В тенджера под налягане се поставят нарязаният праз лук, обелената и нарязана на кубчета глава целина, нарязаните на парчета гърди, изпеченото месо с костите и лука. Мазнината от тавата се изплаква с малко вода и се прибавя в тенджерата.
3
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 3
Поставят се няколко стръка магданоз, завързани с конец, за да могат да се извадят по-лесно. Долива се вода и се вари 30 минути.
4
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 4
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в силно сгорещено олио, докато се зачервят. Малко преди да се махнат от котлона, се добавя накълцаният чесън.
5
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 5
От супата се изваждат магданозът и костите. Овесените ядки се поставят в купа, заливат се с 2 черпака бульон и се оставят да се накиснат 10 минути. Доматите се изливат в супата. Ври още 10 минути. Сервира се, като в купичка се поставят последователно овесени ядки, гъби и яхния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: