Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета

Дата: 05.01.2005
Източник: Бон Апети
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета
 
Необходими продукти:
1 глава целина (200-300 г)
2 щипки сол
1 белтък
30 г орехови ядки
1 филия хляб
черен пипер на вкус
1 щипка смляно индийско орехче
1 жълтък
50 г масло
200 мл течна сметана
100 г синьо сирене
1 картоф
1 глава лук
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончетаЛукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото масло. Добавят се почистените и нарязани на кубчета картоф и целина. Наливат се 1 1/2 л вода, посолява се, ври 15 минути, след което се пасира.
2
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 2Ореховите ядки се посоляват и се смилат. Разбъркват се с разбития на сняг белтък.
3
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 3Хлябът се нарязва на кубчета, които се овалват в ореховата смес и се поставят в намаслена тава. Кротончетата се пекат при температура 200-220 градуса, докато се зачервят.
4
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 4От синьото сирене се отрязват 4-5 триъгълничета за декорация.
5
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 5Останалото сирене се нарязва на малки кубчета, разтопява се на силен огън и се залива със сметаната. Поръсва се със сол, черен пипер и индийско орехче. Бърка се периодично. Когато кипне, малко от течността се налива при разбития жълтък и се връща обратно при останалата сметана. Ври 1 минута, като се разбърква.
6
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 6Пасираните зеленчуци се застройват със сметановата смес, като 3-4 черпака от супата постепенно се наливат в сметаната, разбърква се и след това се връща в тенджерата. Супата се сервира с няколко кротончета и с триъгълниче синьо сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта