Рибена супа от Бирма

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2005
Рибена супа от Бирма
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (600 г)
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 резена пресен джинджифил
1 пакетче кокосови стърготини (20 г)
2-3 с. л. олио
2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
сокът от 1 лимон
100 г фъстъци
1 пакет нудълс (спагети)
2 сварени яйца
4-5 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Рибена супа от Бирма
Костите, перките и главите на рибите се сваряват за 15 минути. Оформят се филета, които се нарязват на малки парчета. Поръсват се с половината куркума и сол и се оставят да престоят 10-15 минути.
2
Рибена супа от Бирма 2
Кокосовите стърготини се заливат с 1 ч. ч. вряла вода. Нудълсите се сваряват.
3
Рибена супа от Бирма 3
Наситнените лук, чесън и пресен джинджифил се запържват за 10 минути в предварително загрятото олио. Разбърква се периодично.
4
Рибена супа от Бирма 4
Поръсва се със сух джинджифил и с останалата куркума, изсипват се парчетата риба. След 1-2 минути се поръсва с червен пипер, налива се рибният бульон (около 1,5 л). Вътре се прецежда кокосовото мляко. Посолява се. Ври още 10 минути. Налива се лимоновият сок.
5
Рибена супа от Бирма 5
Сервира се, като в купичките се слагат нарязани фъстъци, наситнен магданоз, нарязано сварено яйце, нудълси и се залива с горещата супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: