Рибена супа от Бирма

Дата: 16.03.2005
Източник: Бон Апети
Рибена супа от Бирма
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (600 г)
2 сварени яйца
1 пакет нудълс (спагети)
100 г фъстъци
сокът от 1 лимон
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух джинджифил
2 ч. л. куркума
2-3 с. л. олио
1 пакетче кокосови стърготини (20 г)
2 резена пресен джинджифил
3 скилидки чесън
1 глава лук
4-5 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена супа от БирмаКостите, перките и главите на рибите се сваряват за 15 минути. Оформят се филета, които се нарязват на малки парчета. Поръсват се с половината куркума и сол и се оставят да престоят 10-15 минути.
2
Рибена супа от Бирма 2Кокосовите стърготини се заливат с 1 ч. ч. вряла вода. Нудълсите се сваряват.
3
Рибена супа от Бирма 3Наситнените лук, чесън и пресен джинджифил се запържват за 10 минути в предварително загрятото олио. Разбърква се периодично.
4
Рибена супа от Бирма 4Поръсва се със сух джинджифил и с останалата куркума, изсипват се парчетата риба. След 1-2 минути се поръсва с червен пипер, налива се рибният бульон (около 1,5 л). Вътре се прецежда кокосовото мляко. Посолява се. Ври още 10 минути. Налива се лимоновият сок.
5
Рибена супа от Бирма 5Сервира се, като в купичките се слагат нарязани фъстъци, наситнен магданоз, нарязано сварено яйце, нудълси и се залива с горещата супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта