Хаскьойска чорба

Дата: 22.03.2004
Източник: Бон Апети
Хаскьойска чорба
 
Необходими продукти:
6 рулца раци
1–2 стръка керевиз
1–2 стръка магданоз
1–2 щипки джоджен
1 кубче рибен бульон (зеленчуков)
1 с. л. брашно
4–5 с. л. олио
4–5 глави арпаджик
1 глава целина
1 морков
1 домат
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хаскьойска чорбаМорковът и целината се режат на кубчета, запържват се за 1–2 минути в сгорещеното олио и се поставят целите глави арпаджик. Пържи се още 1–2 минути, слага се обеленият и нарязан надребно домат и се овкусява с накълцания керевиз.
2
Хаскьойска чорба 2Пърженето продължава още 3–4 минути, наливат се 600 мл вода, прибавят се нарязаните рулца раци и натрошеният рибен бульон. Овкусява се с джоджена, солта и черния пипер, захлупва се и се оставя да поври 15 минути.
3
Хаскьойска чорба 3Няколко минути преди да се свали от огъня, се добавя разреденото с малко студена вода брашно. Вари се още 2–3 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
Анна коментира рецептата Козунак
Анна сготви Козунак
Илиян Борисов се регистрира в сайта.
Петя коментира рецептата Питки със сирене
Петя коментира рецептата Козуначени кифлички
Tsvetelina Borisova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта