Хаскьойска чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2004
Хаскьойска чорба
 
Необходими продукти:
6 рулца раци
1–2 стръка керевиз
1–2 стръка магданоз
1–2 щипки джоджен
1 кубче рибен бульон (зеленчуков)
1 с. л. брашно
4–5 с. л. олио
4–5 глави арпаджик
1 глава целина
1 морков
1 домат
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хаскьойска чорба
Морковът и целината се режат на кубчета, запържват се за 1–2 минути в сгорещеното олио и се поставят целите глави арпаджик. Пържи се още 1–2 минути, слага се обеленият и нарязан надребно домат и се овкусява с накълцания керевиз.
2
Хаскьойска чорба 2
Пърженето продължава още 3–4 минути, наливат се 600 мл вода, прибавят се нарязаните рулца раци и натрошеният рибен бульон. Овкусява се с джоджена, солта и черния пипер, захлупва се и се оставя да поври 15 минути.
3
Хаскьойска чорба 3
Няколко минути преди да се свали от огъня, се добавя разреденото с малко студена вода брашно. Вари се още 2–3 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: