Свинска чорба с кисели краставички

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2004
Свинска чорба с кисели краставички
 
Необходими продукти:
250–300 г свински гърди
1–2 картофа (300 г)
4 кисели краставички
3 моркова
50 г целина
1–2 с. л. маргарин
2 дафинови листа
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Свинска чорба с кисели краставички
Месото се порционира, поставя се в тенджера и се добавят нарязаните моркови и целина. Залива се с 2 л вода и се вари около 40 минути.
2
Свинска чорба с кисели краставички 2
Свареното месо се изважда, поставят се нарязаните надребно картофи и дафиновите листа и се оставя да ври 10–15 минути, след което дафиновият лист се изважда.
3
Свинска чорба с кисели краставички 3
Киселите краставички се нарязват на ивици и се запържват за 2–3 минути в разтопения маргарин. Добавя се свареното и нарязано на малки кубчета месо, овкусява се с червения пипер и се разбърква. Налива се от бульона, отново се разбърква и след като се пресипе в супата, се вари още 2–3 минути. По желание може да се застрои със сметана или кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2014
Става г/д
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: