Супа от целина с канапе от пушено сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2004
Супа от целина с канапе от пушено сирене
 
Необходими продукти:
1средно голяма глава целина (200-250г)
1 стрък праз
2-3 картофа (300 г)
30 г краве масло
200 мл прясно мляко
4-5 стръка магданоз
1/2 с. л. сол
3 филии хляб
50 г пушено сирене
1 с. л. извара
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. черевен пипер
1 щипка смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Супа от целина с канапе от пушено сирене
Целината се почиства и обелва, стеблата се отделят. Нарязва се на дребни кубчета. Празът се нарязва и се запържва в предварително загрятото масло за 2-3 минути. Добавят се обелените, нарязани надребно картофи. Запържват се 2-3 минути на силен огън, слага се целината, пържи се 1 минута и се посолява.
2
Супа от целина с канапе от пушено сирене 2
Зеленчуците се заливат с 1 1/2 л вряла вода. Супата къкри 15-20 минути под капак, след това се пюрира, застройва се с прясното мляко и кипва още веднъж.
3
Супа от целина с канапе от пушено сирене 3
В купа се смесват изварата, нарязаното на парченца сирене, олиото, кимионът и червеният пипер. Разбърква се добре. Филиите хляб се нарязват на триъгълници и се намазват с приготвената смес. Нареждат се в тава (тавата се намазнява, ако не е тефлонова) и се пекат в предварително загрята до 170-180 градуса фурна.
4
Супа от целина с канапе от пушено сирене 4
Супата се сервира в купа и се поръсва с магданоз, а в основната чиния се нареждат изпечените канапета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: