Супа от целина с канапе от пушено сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2004
Супа от целина с канапе от пушено сирене
 
Необходими продукти:
1средно голяма глава целина (200-250г)
1 стрък праз
2-3 картофа (300 г)
30 г краве масло
200 мл прясно мляко
4-5 стръка магданоз
1/2 с. л. сол
3 филии хляб
50 г пушено сирене
1 с. л. извара
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. черевен пипер
1 щипка смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Супа от целина с канапе от пушено сирене
Целината се почиства и обелва, стеблата се отделят. Нарязва се на дребни кубчета. Празът се нарязва и се запържва в предварително загрятото масло за 2-3 минути. Добавят се обелените, нарязани надребно картофи. Запържват се 2-3 минути на силен огън, слага се целината, пържи се 1 минута и се посолява.
2
Супа от целина с канапе от пушено сирене 2
Зеленчуците се заливат с 1 1/2 л вряла вода. Супата къкри 15-20 минути под капак, след това се пюрира, застройва се с прясното мляко и кипва още веднъж.
3
Супа от целина с канапе от пушено сирене 3
В купа се смесват изварата, нарязаното на парченца сирене, олиото, кимионът и червеният пипер. Разбърква се добре. Филиите хляб се нарязват на триъгълници и се намазват с приготвената смес. Нареждат се в тава (тавата се намазнява, ако не е тефлонова) и се пекат в предварително загрята до 170-180 градуса фурна.
4
Супа от целина с канапе от пушено сирене 4
Супата се сервира в купа и се поръсва с магданоз, а в основната чиния се нареждат изпечените канапета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: