Супа от праз с кашкавалени топчета

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2004
Супа от праз с кашкавалени топчета
 
Необходими продукти:
1 яйце
50 г кашкавал
50 г масло
5 с. л. брашно
250 мл прясно мляко
3 стръка праз
2 стръка целина
1 ч. ч. царевица
1 ч. ч. замразен зелен грах
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
2 кубчета зеленчуков бульон
2-3 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Супа от праз с кашкавалени топчета
Маслото се оставя да омекне и се разбърква с яйцето. Поставят се 3 лъжици от брашното, добавя се настърганият кашкавал и се изсипва останалото брашно. Разбърква се добре. Оставя се да стегне 10 минути в хладилник.
2
Супа от праз с кашкавалени топчета 2
Празът се нарязва на колелца и се задушава под капак на тих огън за 5-6 минути в предварително загрято в тенджера олио. Малко преди да изтекат минутите, се добавя накълцаната целина. След 1 минута се поставя брашното. Запържва се.
3
Супа от праз с кашкавалени топчета 3
Добавя се стритият бульон и се налива 1 литър вряла вода. Ароматизира се с индийското орехче. Ври 10-15 минути. Изсипва се царевицата. Супата се оставя да къкри под капак 2-3 минути, след което се добавят прясното мляко и грахът.
4
Супа от праз с кашкавалени топчета 4
От кашкавалената смес се оформят малки топчета. Поставят се във вода, която е на точката на кипене. След около минута се изваждат и се поставят в готовата супа.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Много вкусна супа, макар и топчетата да ми се разпаднаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: