Супа от чипс

Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2004
Супа от чипс
 
Необходими продукти:
100 г чипс със сол
750 мл прясно мляко
50 г кашкавал
30 г масло
1 стрък праз (200 г)
5-6 стръка магданоз
1/2 л вода
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. майорана
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Супа от чипс
Празът и магданозът се нарязват надребно и се поставят в дълбока тенджера с предварително загрятото масло. Запържват се 2-3 минути на слаб огън.
2
Супа от чипс 2
Добавят се брашното и натрошеният чипс. Посолява се и се разбърква.
3
Супа от чипс 3
Ароматизира се с подправките. Разбърква се. Тенджерата се отстранява от котлона, с бъркане се налива прясното мляко, добавя се водата. Връща се на котлона и се оставя да кипне. Поръсва се с настърган кашкавал. Вари се 1-2 минути.
При сервиране се поръсва с червен пипер. Консумира се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: