Карфиолена супа с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2004
Карфиолена супа с манатарки
 
Необходими продукти:
200-250 г манатарки
1 глава карфиол (700 г)
1 глава кромид лук
30-40 г масло
1 1/2 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон
100 г заквасена сметана
2 филии хляб
4-5 стръка копър
1/2 ч. л. гранулиран чесън
5-6 с. л. олио
2 щипки сол



Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супа с манатарки
Манатарките се почистват, като долната част на пънчето се остъргва с нож. Гъбите се нарязват на дребни парчета.
2
Карфиолена супа с манатарки 2
Карфиолът се накъсва на розички, кочанът се отстранява. Карфиолените розички се измиват и се варят на пара 20-25 минути.
3
Карфиолена супа с манатарки 3
Лукът се накълцва и за около минута се задушава в тенджера, в която предварително е загрято маслото. След това вътре се изсипват манатарките. Пържат се. Поръсва се с брашното, запържва се и се налива 1 1/2 литра гореща вода. Стрива се пилешкият бульон. Супата ври 10-15 минути.
4
Карфиолена супа с манатарки 4
Свареният карфиол се пюрира, като се налива почти целият бульон. Пюрираната смес се изсипва в супата и се разбърква. Ври още 5-10 минути. Накрая се добавя сметаната.
5
Карфиолена супа с манатарки 5
Копърът се наситнява и се изсипва в йенска тава, добавят се гранулираният чесън, олиото, солта и нарязаните на кубчета филии хляб. Разбърква се. Пече се в предварително сгорещена до 200 градуса фурна около 10 минути, като от време на време се разбърква.
Супата се сервира поръсена с кротони.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: