Гъбена чорба

Гост: Калин Николов
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2004
Гъбена чорба
 
Необходими продукти:
250 г свинска плешка
250 г гъби
4–5 с. л. олио
1/2 пакет картофено пюре (40 г)
1 ч. л. черен пипер
1 с. л. къри
1 ч. л. сол
2 стръка магданоз
2 стръка копър



Начин на приготвяне:
1
Гъбена чорба
Месото се нарязва на дребни късове, а гъбите – наедро.
2
Гъбена чорба 2
В дълбока тенджера със загрятото олио се запържва месото и когато се зачерви, се добавят гъбите. Оставят се 1–2 минути да се запържат и се наливат 2 л вряла вода.
3
Гъбена чорба 3
След като кипне, супата се оставя 10 минути на силен огън, изсипва се картофеното пюре и се бърка. Подправя се с черен пипер, къри и сол и се поръсва с магданоз. Във всяка порция се слага стрък копър и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: