Супа от цели миди

Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2003
Супа от цели миди
 
Необходими продукти:
3–4 кг миди с черупките
2 жълтъка
1/2 ч. ч. ориз
1 л миден бульон
50 мл бяло вино
5–6 с. л. олио
5–6 скилидки чесън
2–3 стръка пресен лук
1 домат
1 морков
1 кофичка кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Супа от цели миди
Мидите се измиват, сваряват се с черупките, докато започнат да се отварят, ядките се изваждат.
2
Супа от цели миди 2
В нагорещена тенджера се слагат олиото, нарязаният наситно лук и настърганият морков, разбърква се и се пържи около 1–2 минути. Добавя се чесънът, разбърква се и се прибавя доматът. След 1–2 минути се сипват виното, оризът, мидените ядки и бульонът. Вари се 15 минути и супата се сваля от огъня.
3
Супа от цели миди 3
Жълтъците и киселото мляко се разбиват с тел и към тях при непрекъснато бъркане се наливат няколко черпака от супата. Когато двете течности изравнят температурата си, застройката се сипва в супата при непрекъснато бъркане.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: