Тарана - чорбичка за душичка

Дата: 29.08.2003
Източник: Бон Апети
Тарана - чорбичка за душичка
 
Необходими продукти:
100 г сирене
100 г краве масло
4–5 филии сух хляб
2 с. л. брашно
2–3 с. л. лимонов сок
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Тарана - чорбичка за душичкаБрашното и лимоновият сок се разтварят с малко вода, докато станат на кашичка. Кипва се около 1 л вода и в нея се слагат черният пипер, дафиновият лист, солта и брашнената каша. Разбърква се и се вари 4–5 минути.
2
Тарана - чорбичка за душичка 2Начупеният хляб се слага в купички, поръсва се със сиренето, отгоре се разпределя маслото. Залива се с бульона и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта