Гаспачо Кордовез

Дата: 20.07.2004
Източник: Бон Апети
Гаспачо Кордовез
 
Необходими продукти:
1 кг домати
2 филии хляб
1–2 щипки захар
4–5 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
4 скилидки чесън
2 с. л. оцет
1 ч. л. сух естрагон
2 краставици
2 червени чушки
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Гаспачо КордовезДоматите се почистват и се подреждат в подходяща тефлонова тава заедно с чушките. Запичат се във фурна при температура 200–220 градуса, докато омекнат, след което чушките се почистват от семето.
2
Гаспачо Кордовез 2Краставиците се обелват, естрагонът се накисва в оцета, а чесънът се наситнява. Печените домати и чушки, краставиците и чесънът се пюрират в кухненски робот и сместа се изсипва в голяма купа. Подправя се със солта, зехтина и накиснатия в оцета естрагон, разбърква се и с претриване се прецежда през цедка.
3
Гаспачо Кордовез 3Супата се овкусява със захарта и се поднася охладена с печен хляб, нарязани на малки кубчета варени яйца и малко краставица.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта