Провансалска чеснова супа

Дата: 19.07.2004
Източник: Бон Апети
Провансалска чеснова супа
 
Необходими продукти:
2 глави чесън
2 дафинови листа
4 с. л. зехтин
1 домат
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
4 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Провансалска чеснова супаСкилидките чесън се обелват, нарязват се на дребни парченца и се запържват за 30 секунди в тенджера с нагорещената мазнина. Поръсват се с брашното, пържат се около минута и се овкусяват с червения пипер. Наливат се 1,2 л гореща вода, бърка се, докато кипне, и се вари 20 минути, като се добавят дафиновите листа и солта.
2
Провансалска чеснова супа 2В малка тенджерка се кипва вода и се наливат 2 с. л. оцет. В чашка се счупва 1 яйце и след като водата стигне точката на кипене, но не ври, се изсипва. Така се постъпва и с останалите яйца. При тихо кипене яйцата се варят 3–4 минути, докато се забулят.
3
Провансалска чеснова супа 3Доматът се обелва, почиства се от семето, а месестата част се реже на много малки кубчета.
4
Провансалска чеснова супа 4Супата се налива в супена чиния, в средата се поставя по едно от забулените яйца и се декорира с кубчета домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта