Гъбена супа с джинджифил

Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2004
Гъбена супа с джинджифил
 
Необходими продукти:
250 г печурки
1 ч. ч. фиде
10 листа пресен джоджен
3 стръка пресен лук
1 корен джинджифил (50 г)
2-3 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с джинджифил
Джодженът се поставя в студена вода, вари се 2 минути и се оставя да престои.
2
Гъбена супа с джинджифил 2
Гъбите се почистват и се нарязват наедро, лукът и джинджифилът – наситно. Слагат се в тенджера и се заливат със 700 мл студена вода. Поръсват се със сол и се варят 30-40 минути. След това се ароматизират със соевия сос.
3
Гъбена супа с джинджифил 3
Течността, в която е престоял джодженът, се прецежда и заедно с фидето и олиото се добавя към гъбите. Когато фидето е готово, се поръсва с наситнените пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: