Мидена чорба с доматен бульон

Дата: 14.07.2004
Източник: Бон Апети
Мидена чорба с доматен бульон
 
Необходими продукти:
2 глави лук
2–3 с. л. олио
3 филии хляб
1 щипка майорана
1 щипка розмарин
250 г замразени миди
3 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
2 кубчета пилешки бульон
1 кг домати
5–6 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Мидена чорба с доматен бульонЛукът и доматите се нарязват наедро, поставят се в дълбока тенджера, стрива се бульонът и се налива 1 л вода. След като кипне водата, се оставя да ври 30 минути под капак, след което супата се пюрира.
2
Мидена чорба с доматен бульон 2Чесънът се нарязва на филийки и се запържва за 3–4 минути в предварително загретия зехтин, като от време на време се бърка. В същия съд се излива пюрираната супа и се изсипват мидите. Поръсва се с розмарина и майораната и се оставя да къкри 10 минути на слаб огън.
3
Мидена чорба с доматен бульон 3Филиите се нарязват на по-големи хапки и се запържват в олиото. Супата се сервира поръсена с магданоз и парче пържен хляб.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта