Аспержи със сос „Холандез“

Крехки, с аромат на масло и поляти с нежен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2012
Аспержи със сос „Холандез“
 
Необходими продукти:
2 връзки зелени аспержи (500 г всяка)
100 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за соса:
3 жълтъка
2 с. л. вода
200 г краве масло
сокът от 1/2 лимон
сол и бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Аспержи със сос „Холандез“

Жълтъците се смесват с водата в купа, сложена на водна баня и се разбива с бъркалка докато побелеят и станат пухкави.

 


2
Аспержи със сос „Холандез“ 2

Маслото за соса се разтопява и се налива на тънка струйка към жълтъците, при постоянно бъркане. (Белтъкът, който се отделя от разтопеното масло, на дъното на съда, не се слага).

 


3
Аспержи със сос „Холандез“ 3

След като се поеме всичкото масло, се овкусява със сол, бял пипер и сока от лимон.

 

 


4
Аспержи със сос „Холандез“ 4

Аспержите се почистват, обелват се и се отрязват 2–3 см от основата.

 


5
Аспержи със сос „Холандез“ 5

Пържат се за кратко, на две части, в маслото, също разпределено надве.

 


6
Аспержи със сос „Холандез“ 6

Отцеждат се от мазнината и се сервират със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2018
Сосът не ми се получи.
9.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2017
Вкусна рецепта! Моят сос не се сгъсти достатъчно добре, но поне не се пресече. :) Поздрави!
8.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2017
Аспержите с този сос са много добра комбинация.Поздравления за рецептата :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Нетрадиционно, но интересно. Хареса ми :)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Приготвих тази рецепта с голямо желание,но определено аспержите не са моята храна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: