„Айсберг“ с орехи и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2012
„Айсберг“ с орехи и гъби
 
Необходими продукти:
1/2 салата „Айсберг“
2 моркова
150 г пресни гъби
1/2 връзка копър
50 г орехи

за дресинга:
30 г сушени домати
1 скилидка чесън
6 с. л. зехтин
2–3 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
„Айсберг“ с орехи и гъби

Салатата се накъсва наситно, гъбите се обелват, пънчето се отстранява и шапката се нарязва на четвъртинки.


2
„Айсберг“ с орехи и гъби 2

Морковът се обелва и с белачка се оформят тънки и дълги ленти. Те се нарязват на тънка слама.


3
„Айсберг“ с орехи и гъби 3

Копърът и орехите се нарязват наедро.


4
„Айсберг“ с орехи и гъби 4

Зехтин, балсамовият оцет, чесънът и сушените домати се смилат с пасатор.  Дресингът се овкусява със сол и черен пипер.


5
„Айсберг“ с орехи и гъби 5

В чиния се разпределя салатата като канапе.


6
„Айсберг“ с орехи и гъби 6

Гъбите, морковите, орехите и дресинга се смесват и се поставят върху айсберга. Накрая се поръсва с копъра.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: