Баба Гануш с патладжан и чушки

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 12.04.2018
Баба Гануш с патладжан и чушки
Баба Гануш с патладжан и чушки
 
Необходими продукти:
3 патладжана (печени, обелени и охладени)
6 чушки (печени, обелени и охладени)
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамов тахан
сокът от 1 лимон
зехтин
меласа от нар
сол и черен пипер на вкус
смлян кимион
лют пипер на люспи


Начин на приготвяне:
1
В блендер се слагат патладжаните, чушките, чесънът и сусамовият тахан, и се смилат.
2
Прибавят се лимоновият сок, зехтин, меласа от нар и подправките. Всичко се разбърква добре и при необходимост се добавя сол или меласа от нар, според това, колко солено и кисело искате да бъде.
3
Разядката се слага в купичка и се полива с меласа от нар.


Съвет:
Сервира се с хляб - препечен или мек, в зависимост от това, кой как иска.
Баба Гануш е люта разядка и хората, които не обичат люто, могат да пропуснат тази подправка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: