Безглутенова пица с карфиол

Източник: neliii
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.10.2014
Безглутенова пица с карфиол
 
Необходими продукти:
500 г карфиол (накъсан на розички)
200 г кашкавал (едро настърган)
1 яйце
1/2 ч. л. риган
1 скилидка чесън (пресован)
сол и черен пипер на вкус
кашкавал за поръсване
чери домати за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Розичките карфиол се сваряват на пара, докато омекнат. Веднага се заливат със студена вода. Отцеждат се и се подсушават. Смилат се в чопър наситно. Слагат се в тензух или цедка и се притискат, за да се отдели цялата излишна влага.

2
Смесват се изстисканият карфиол, кашкавалът, риганът, яйцето, чесънът, сол и черен пипер на вкус.

3
Безглутенова пица с карфиол 3
Сместа се разстила на слой от 1 см върху хартия за печене. Отгоре може да се гарнира с настърган кашкавал и тънки резени доматчета. Пече се около 20 минути на 220 градуса или докато се зачерви. Нарязва се и се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: