Боб с шкембе

Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (сварено и нарязано)
250 г моркови
1 консерва цели домати (400 г)
2 консерви бял боб (800 г)
4-5 стръка мащерка
100 г сирене „Пекорино“
бялата част на 3 стръка праз
5 скилидки чесън
3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
200 мл телешки бульон
сол и черен пипер на вкус

за подправката:
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
6 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
50 мл олио
50 мл оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб с шкембе
Празът се почиства и се реже на шайби, морковите се обелват и се режат на ситни кубчета. Празът се запържва в сгорещеното олио, прибавят се морковите, а след това и наситненият чесън.
2
Боб с шкембе 2
Когато се запържат добре, се слагат червеният пипер, шкембето, и нарязаните домати. Сипва се и бобът, заедно със соса. Подправя се с мащерката и се налива телешкият бульон. Ястието се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Оставя се да къкри около 30 минути на умерен огън.
3
Боб с шкембе 3
Корите на цитрусите се настъргват. Чесънът, магданозът и лютите чушка се наситняват и се смесват в купа. Наливат се олиото и оцетът и се посолява.
4
Боб с шкембе 4
Всяка порция се сервира с лъжица от подправката и люспи пекорино.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2013
Направих го, много е вкусно! Въпреки, че не сложих „Пекорино“-то и цитрусовите кори стана перфектно! Не се реших да нарендам корите / в сладкиши също не ги обичам/, а сиренето го няма в нашия град! И без тези неща манджичката е страхотна! Ще си я сготвим пак!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: