Чичко Луковичко

Дата: 24.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Чичко Луковичко
 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава лук
1 морков
1 пъдпъдъче яйце
1 кисела краставичка
1 розичка карфиол
1 дребна маслина
1 шепа зелена салата
1 стрък копър
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пъдпъдъчето яйце се сварява. Бели се и се нарязва на шайби.
2
Морковът се нарязва на пръчици, а лукът се реже на шайби. Запичат се леко в тиган без мазнина.
3
В едната част на чинията се слага салатата. Над нея се поставя една по-едра шайба от лука. Върху нея се слагат 2 шайби от киселата краставичка, а върху тях - две малки парченца от предварително разполовената маслина, които да служат за очи. Другата част се поставя вместо носле.
4
От морковените пръчици се оформят краченцата, ръчичките и устата. На крачетата се закачат две половинки от една шайбичка от киселата краставичка.
5
Една шайба от яйцето служи за слънце. От останалите пръчици се оформят лъчите на слънчицето.
6
Парченцето карфиол служи за дръвче, а до него се слага стръкчето копър.
7
Салатата и Чичко Луковичко се заливат със зехтина и лимоновия сок, и се поръсват със солта.


Съвет:
Зелената салата може да е по ваш избор. Препоръчва се в нея да присъства тученица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Radoslav Lazarov се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Пай с горски плодове
Незабравка коментира рецептата Сладкиш "Бейби"
Незабравка коментира рецептата Скумрия на грил тиган
Pandora Celeste се регистрира в сайта.
Kristina Grozdeva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта