Лате с тиква

Дата: 22.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
350 мл кафе еспресо
200 г печена тиква
90 г кафява захар „Демерара“
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1 щипка индийско орехче
1 щипка смлян карамфил
за гарниране:
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
канела на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лате с тикваПечената тиква се пюрира.
2
Лате с тиква 2Млякото се сипва в касерола, заедно с кафявата захар, ваниловата захар, канелата, джинджифила, карамфила и индийското орехче.
3
Лате с тиква 3Прибавя се и тиквеното пюре. Загряват се на умерен огън и когато захарта се разтвори, съдът се дърпа от котлона.
4
Лате с тиква 4Сместа се прецежда.
5
Лате с тиква 5Налива се горещото кафе и се разбърква.
6
Лате с тиква 6Напитката се разпределя в чаши.
7
Лате с тиква 7Гарнира се с разбитата със захарта сметана. Поръсва се с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Финджикова се регистрира в сайта.
Stella Katsarova коментира рецептата Обърнат кейк с цитруси
Емо се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта