Домашно кисело мляко

Дата: 26.04.2018
Източник: Десислава
ТИТЛА: Експериментатор
Домашно кисело млякоДомашно кисело мляко
 
Необходими продукти:
3 л прясно мляко (домашно)
4 с. л. кисело мляко (домашно)
 

Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се сварява и се изчаква да поизстине, до желаната температура. Нито много горещо, нито много изстинало. Като си потопиш малкото пръстче, да ти е топло, но да не ти пари. С времето се свиква.
2
Добавя се киселото мляко и хубаво се разбива. Налива се в буркани и се завиват в топло одеяло. Стоят 3 часа.
3
Отвиват се и се слагат в хладилник (без значение от това, че ще са още леко топли), където ще стегнат още повече.


Съвети:
Ако нямате домашно кисело мляко, за първо подквасване може да използвате купешко кисело мляко, произведено по БДС.

Хубаво е каймакът, който се е отделил, да не се маха, за да се получи този невероятен каймак след подквасването.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта