Домашно кисело мляко

Дата: 26.04.2018
Източник: Десислава
ТИТЛА: Експериментатор
Домашно кисело млякоДомашно кисело мляко
 
Необходими продукти:
3 л прясно мляко (домашно)
4 с. л. кисело мляко (домашно)
 

Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се сварява и се изчаква да поизстине, до желаната температура. Нито много горещо, нито много изстинало. Като си потопиш малкото пръстче, да ти е топло, но да не ти пари. С времето се свиква.
2
Добавя се киселото мляко и хубаво се разбива. Налива се в буркани и се завиват в топло одеяло. Стоят 3 часа.
3
Отвиват се и се слагат в хладилник (без значение от това, че ще са още леко топли), където ще стегнат още повече.


Съвети:
Ако нямате домашно кисело мляко, за първо подквасване може да използвате купешко кисело мляко, произведено по БДС.

Хубаво е каймакът, който се е отделил, да не се маха, за да се получи този невероятен каймак след подквасването.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tinna сготви Фламкухен
Лилия се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кюфтета от просо
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта