Домашно овче кисело мляко

Дата: 12.06.2018
Източник: Nikolova
ТИТЛА: Чирак
Домашно овче кисело мляко
 
Необходими продукти:
1,600 л овче прясно мляко
4 с. л. кисело мляко (3,6%)
 

Начин на приготвяне:
1
Млякото се слага в тенджера и се кипва около 10 минути. Охлажда се до около 43-45*С или се проверява с малкия пръст, нито да пари, нито да е студено. Трябва да е приятно топло.
2
Във всеки буркан се слагат по две супени лъжици кисело мляко, сипва се малко от прясното мляко и хубаво се разбърква. Налива се останалото мляко, затварят се капачките и хубаво се стягат.
3
Бурканите се завиват с одеало или се слагат в изключена фурна, за да се запази температурата, за около 3-4 часа. Това време е достатъчно млякото да се е подквасило, след което се прибира в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милена Йовчева се регистрира в сайта.
Ivelin Zlatanov се регистрира в сайта.
Zdravko Atanasov се регистрира в сайта.
Adriana се регистрира в сайта.
Leonid Mihailov се регистрира в сайта.
Ели Христова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта