Чифликчийски сарми

Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2003
Чифликчийски сарми
 
Необходими продукти:
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
3-4 стръка магданоз (ситно нарязан)
1/2 ч. л. кимион
2-3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 в. ч. червено вино
3 с. л. доматено пюре
10-15 листа от кисело зеле
1 ч. ч. булгур
200-250 г свински врат
1 1/2 стръка праз


Начин на приготвяне:
1
Чифликчийски сарми
Булгурът се измива, залива се с 1 ч. ч. студена вода и се оставя да набъбне.
2
Чифликчийски сарми 2
Месото се накълцва на много дребно, докато заприлича на кайма, празът се нарязва наситно. Слагат се в подходящ съд заедно с булгура, прибавят се подправките (без червения пипер) и се смесва много добре.
3
Чифликчийски сарми 3
Червеният пипер се запържва за 2-3 секунди в нагорещеното олио. Веднага се добавя доматеното пюре и се разрежда с половината от червеното вино. Вари се 3 минути, след което се прибавя месото с булгура.
4
Чифликчийски сарми 4
С приготвената плънка се завиват сарми. Подреждат се в дълбок гювеч, заливат се с равни количества зелев сок и вода и се налива останалото вино, така че течността да ги покрие. Притискат се с чиния и се запичат във фурна 40-50 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: