Чийзкейк вариации (без печене)

Дата: 16.12.2017
Източник: Teodora Yordanova
ТИТЛА: Експериментатор
Чийзкейк вариации (без печене)Чийзкейк вариации (без печене)Чийзкейк вариации (без печене)Чийзкейк вариации (без печене)
 
Необходими продукти:
за блата:
200 г бисквити (обикновени,
шоколадови или други по избор)
125 г краве масло
за крема:
400 г заквасена сметана
6 пакетчета сирене „Крема“
1 пакетче желатин
150 г пудра захар
1 с. л. лимонов сок
1 есенция ванилия
за декорация (по избор):
какао за готвене
пресни или замразени плодове
домашно плодово сладко

Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се натрошават (много на ситно) с ръце или с помощта на кухненски робот и към тях се прибавя разтопеното масло. Сместа се разбърква добре и се изсипва в кръгла тава с падащ ринг. Притиска се добре към дъното и се заглажда, за да се образува равен блат. Слага се в хладилник или в камера, за да стегне маслото.
2
Желатинът се разбива в студена вода и се оставя настрана, за да набъбне.
3
Сметаната, сиренето и пудрата захар се разбъркват, до хомогенизиране. Прибавя се разтопеният на водна баня желатин, заедно с ванилията.
4
Сместа се изсипва върху бисквитения блат и се заравнява отгоре.
5
След като престои 5-6 часа в хладилник (аз го държа в камера и става почти като сладоледен сладкиш) се декорира по желание. Падащият ринг се отстранява и десертът се реже на тънки парчета. Ако е съхраняван в камера, се изважда и се оставя настрана за кратко, за да омекне преди консумация.

6
Поднася се с настроение.


Съвети:
Желатинът в крема се слага по желание. Може да се замени и с ябълков пектин или агар-агар.

Предложения за други вариации на чийзкейка:
1. Шоко-малинов: Обикновени бисквити за блата. Прибавено какао на прах към крема (на око) и малиново сладко за декорация.
2. Контрастен прочит: Какаови бисквити за блата. Поръсено през цедка или сито какао на прах за декорация преди сервиране.
3. Свежо: Обикновени бисквити за блата. Декорация от свежи плодове - ягоди, малини, банани и др.
4. Студено: Какаови бисквити за блата. Декорация от замразени горски плодове.
5. Всяка комбинация, която би се харесала, поднесена с любов и усмивка. Бон апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Десита Пенева се регистрира в сайта.
Veselina Marinova се регистрира в сайта.
Irina Marudina се регистрира в сайта.
Rumiana Angelov се регистрира в сайта.
satyo коментира рецептата Сладкиш със сушени кайсии
Plamena Ivanova коментира рецептата Леща яхния
Plamena Ivanova се регистрира в сайта.
Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта