Добруджанско кобете

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пилешко месо
1 глава лук
1 морков
1 1/2 ч. ч. ориз
1 ч. ч. стерилизирани гъби
1 к. ч. олио
1 ч. л. босилек
1 жълтък
1 щипка сол
500 г тесто


Начин на приготвяне:
1
Добруджанско кобете
Лукът и морковите се нарязват наситно, гъбите – на филийки. Олиото се загрява и в него за кратко се запържва лукът.
2
Добруджанско кобете 2
След това се прибавят морковите, оризът и гъбите. Поръсва се със сол, налива се вода (3:1 спрямо ориза) и се задушава, докато оризът добие кулинарна готовност. Пилешкото месо се сварява в отделен съд.
3
Добруджанско кобете 3
Втората топка тесто (от "Добруджански гювеч") се разделя на две и се разточват кори с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата. Едната кора се разстила на дъното на тепсия, така че да покрие и част от стените на съда.
4
Добруджанско кобете 4
Отгоре се разпределя леко охладената готова плънка и се поставя свареното пилешко месо.
5
Добруджанско кобете 5
Плънката се покрива с втората кора, като краищата на двете кори се прищипват, за да се затворят добре. Намазва се с разбития жълтък и се пече 40 минути в предварително загрята до температура 230 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: