Домашни кифлички

ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.12.2016
Домашни кифлички
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
250 мл прясно мляко
1 щипка сол
2 яйца
1 ч. л. захар
120 мл олио

за плънката:
сирене, кашкавал, шоколад или локум (по избор)



Начин на приготвяне:
1
Млякото се загрява и в него се разтваря маята със захарта.
2
Добавят се олиото, солта и 2 белтъка.
3
Постепенно и при постоянно разбъркване добавяме брашното. Трябва да се получи меко тесто, което да не се лепи по пръстите.
4
Разделяме тестото на 4 топки и ги разточваме с малко брашно на кръг, с дебелина от около 0,5 см.
5
Режем всеки кръг на 6 триъгълника и слагаме плънка по избор.
6
Завиваме кифлички и ги мажем с жълтък.
7
Печем до готовност в предварително загрята на 250 градуса фурна.


Съвет:
След като намажете кифличките с жълтък, по желание може да ги поръсите с кимион или сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2017
Станаха много хубави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: