Домашно приготвена пица

Лесна, бърза и много вкусна
Източник: ivka
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.09.2019
Домашно приготвена пица
Домашно приготвена пица
Домашно приготвена пица
Домашно приготвена пица
 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
7 г суха мая
320 мл топла вода
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
1-2 щипки риган

за доматения сос:
3-4 средно големи домата
2 скилидки чесън
1 ч.л. захар
1-2 с.л. зехтин
сол на вкус

за плънката:
300-400 г шунка
2 чушки (червена и зелена)
маслини
гъби
моцарела
кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Сухата мая и захарта за тестото се изсипват в топлата вода и се оставя така за няколко минути. След това се наливат към брашното, прибавят се зехтинът, солта и риганът. Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
2
Доматите за соса се белят и нарязват на кубчета. Задушават се с нарязания чесън в малко зехтин. След като омекнат, се оставят на слаб огън и се добавят захарта и солта.
3
След като тестото удвои размера си, се разделя на топки и се оформят 2 големи или 4 малки пици. Намазват се със соса и се гарнират с нарязани на тънко шунка, чушки, гъби и маслини. Пече се в силно загрята фурна до готовност. По средата на печенето се добавя моцарелата и кашкавалът.

Съвет:
Тестото е за 2 големи или 4 малки пици. Преди да сложите пицата загрейте фурната на максимум. Има шанс моцарелата да се разтече, затова при възможност я сложете малко по-късно.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2022
Обичам тази пица!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2020
Харесва ми
2.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2020
Много пухкава. Всички я харесаха.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2020
Страхотна рецепта! Тестото се получи идеално!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: