Дроб по албански

Доказателство за това, как на вид прости ястия могат да бъдат с невероярен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2011
Дроб по албански
 
Необходими продукти:
500 г телешки или свински дроб
4 глави червен лук
1 връзка магданоз
3 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
ябълков оцет на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Дроб по албански

Дробът се почиства се реже на тънки ленти.


2
Дроб по албански 2

Овалва се в брашното, като излишното се изтръсква.

 


3
Дроб по албански 3

Пържи се в сгорещеното олио, изважда се и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Дроб по албански 4

Лукът се реже на тънки шайби, посолява се, леко се намачква и след това се измива.


5
Дроб по албански 5

Магданозът се наситнява и се прибавя към лука, заедно с ябълков оцет. Разбърква се.


6
Дроб по албански 6

Дробчетата се слагат в чиния и отгоре се разпределя лучената смес.

 

Съвет:

Консумира се веднага, с чаша хубаво вино.


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: