Дюлево парфе с нар

Перфектна комбинация от задушени и пасирани със сметана дюли и желиран крем от нар
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 нар
125 мл готварска сметана
1 пакетче желатин
вафлени пурички и зърна нар за гарниране
3 жълтъка
2 дюли (500 г)
125 мл готварска сметана
125 г захар
20 г масло
1 ванилия на прах


Начин на приготвяне:
1
Дюлево парфе с нар
Дюлите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на парчета. За да не потъмнеят, се поставят в съд със студена вода и лимонов сок.
2
Дюлево парфе с нар 2
Маслото се разтопява в тенджерка, слагат се дюлите, поръсват се със 7-8 с. л. захар и се задушават на тих огън под капак около 15 минути.
3
Дюлево парфе с нар 3
След като омекнат, дюлите се пасират.
4
Дюлево парфе с нар 4
Жълтъците се поръсват с останалата захар и се разбиват с тел.
5
Дюлево парфе с нар 5
Заливат се с предварително загрятата до кипване сметана (125 мл).
6
Дюлево парфе с нар 6

Сместа се сипва в тенджерка, ароматизира се с ванилия и се бърка с тел на тих огън. Когато се сгъсти, се сваля от котлона, похлупва се и се оставя да се охлади. Нарът се начуква с лъжица, за да се отделят по-лесно зърната, които се изстискват в сокоизстисквачка. По желание няколко зърна се отделят за украса.


7
Дюлево парфе с нар 7
Желатинът се залива с 4-5 с. л. студена вода и се оставя да набъбне. След това се загрява на водна баня, докато се разтопи, като се внимава да не кипне.
8
Дюлево парфе с нар 8
Сипва се в сока от нар и се разбърква.
9
Дюлево парфе с нар 9
Останалата сметана (125 мл) се разбива с миксер на сняг и към нея се прибавя сокът от нар. Разбърква се добре и се охлажда в хладилник.
10
Дюлево парфе с нар 10
Дюлевото пюре се сипва в подходящи чаши и се покрива със стегналия крем от нар. Десертът се украсява с вафлени пурички и зърна нар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: