Джинджифилов крушов щрудел

Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2004
Джинджифилов крушов щрудел
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
масло за намасляване
3 круши
1 ч. ч. захар
1 ч. л. смлян джинджифил
1 пакетче ванилия
1 ч. ч. бадемови ядки
2 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. размекнато масло
1/3 ч. ч. брашно
3 капки есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилов крушов щрудел
В дълбока тенджера се налива 1 л вода. Добавят се захарта, джинджифилът и ванилията и се поставя на колона да ври. Малко преди се достигне точката на кипене, вътре се поставят крушите с предварително отстранени дръжки. Къкрят на тих огън 10 минути, след това се изваждат от сиропа, разрязват се на четири и се почистват от семето.
2
Джинджифилов крушов щрудел 2
Бадемовите ядки се смилат с 2-3 с. л. от захарта. В дълбока купа се поставят маслото и останалата захар и се кремират с миксер. Добавят се бадемите, брашното, ароматизира се с есенцията ром. Едно по едно се счупват яйцата. Разбива се с миксер.
3
Джинджифилов крушов щрудел 3
Два листа от корите леко се намасляват, отгоре се слагат още два, отново се намасляват и се покриват с последните два. Намаслените листи се разрязват, така че да се получат 4 правоъгълника. Върху 1/3 от всеки правоъгълник се поставя бадемов крем и се покрива с парче круша, като отстрани се оставят по 2 пръста непокрити. Краищата се намасляват, двата по-къси края се прегъват и корите се навиват на руло.
4
Джинджифилов крушов щрудел 4
Рулцата се подреждат в намаслена тава. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щруделът се поднася със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: