Джулбастия

Нищо сложно, но пък много вкусно!
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.01.2014
Джулбастия
 
Необходими продукти:
4 броя свински вратни пържоли (общо около 1,2 кг)
200 г манатарки
12 скилидки чесън
4 люти чушлета
4 глави лук
120 г едромляна лютеница
800 г картофи
4 с. л. зехтин
4 с. л. олио
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Джулбастия
За да приготвите вкусни пържоли, обърнете внимание на цвета на месото - свинското трябва да е с нежен розов цвят. Дебелината на перфектната пържола не трябва да е повече от един сантиметър, което се постига с удряне на чукче през найлонов пакет.
2
Джулбастия 2
Не солете пържолите, преди печене, защото те ще отделят сок. Можете да ги посолите едва тогава, когато върху месото се образува коричка, която ще го предпази. Свинските вратни пържоли се мариноват още от вечерта в ситно нарязани чесън, лук и магданоз, полети със зехтин и черен пипер. Оставете ги да престоят в хладилника. Сложете ги на грила, печете до готовност след което ги овкусете със сол, чесън и люта чушка. Направете гарнитура от пържени манатарки с лук, пържени картофи и едромляна лютеница. Сервирайте ги топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: