Еклерова торта „Мечта“

Вкусна, лека и приятна
Източник: Iva Stoyanova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 31.03.2015
Еклерова торта „Мечта“
Еклерова торта „Мечта“
 
Необходими продукти:
1 готов блат за торта

за еклерите:
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. брашно
4 яйца

за крема с жълтъци:
2 ч. ч. прясно мляко
2 жълтъка
5 с. л. брашно
1 ч. ч. захар
1 ванилия

за сметановия крем:
250 мл сладка сметана
1 ч. ч. захар
400 г кисело мляко
20 г желатин


Начин на приготвяне:
1
Еклерите се приготвят като олиото и солта се кипват с 1 ч. ч. вода. Сипва се брашното и се бърка на слаб огън, докато сместа започне да се отделя от съда. След като изстине, едно по едно се добавят яйцата, като се разбърква постоянно. В тава, застлана с хартия за печене, от сместа, с шприц се оформят еклерчета и се пекат в умерена фурна.
2
Кремът с жълтъци се приготвя като прясното мляко се слага да заври, към него се прибавят захарта и брашното и се оставя на огъня, да се сгъсти. Сваля се от огъня, оставя се да се охлади леко и един по един се прибавят жълтъците, като сместа се разбърква непрекъснато.
Еклерчетата се пълнят с готовия крем.
3
За сметановия крем се разбива сметаната, добавя се киселото мляко, захарта и желатинът, разтворен на водна баня в 1 ч. ч. вода. Разбърква се добре.
4
Готовият блат за торта се слага във форма за торта с махащо се дъно. Върху него се подрежда един ред еклерчета, които се поливат със сметанов крем. Следва още един ред еклерчета и отново крем. Готовата торта се оставя в хладилник, за да стегне, след което се украсява по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: