Просеник

Ето нещо типично нашенско
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
260 г царевично брашно
130 г бяло брашно
120 мл олио
1 ч. л. сода за хляб
2 яйца размер L
400 г кисело мляко
200 г краве сирене
2 стръка пресен лук
4 печени червени капии
1 ч. л. чубрица
40 г краве масло
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Просеник
Киселото мляко се смесва със содата, добавят се олиото и яйцата и се разбива с телена бъркалка.
2
Просеник  2
В друга купа се разбъркват двата вида брашно.
3
Просеник  3
Сухите и течните съставки се смесват и се добавя натрошеното сирене.
4
Просеник  4
Плитка тава се покрива с намокрена пергаментова хартия и по средата се прави разделител, така, че двете смеси да не се съединят.
5
Просеник  5
Тестото се разделя на две. Едното се оставя така натурално. А към другото се добавят нарязани на кубчета червени чушки, наситнен пресен лук и чубрица.
6
Просеник  6
Двете смеси се изсипват в тавата, покриват се с парченца краве масло и се посоляват.
7
Просеник  7
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Забавното е, че натуралният е по-вкусен топъл, а този с чушките - студен :)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
получи се леко ронлив незнам дали трябва да стане така може би е от царевичното брашно иначе стана много вкусен
8.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
нямах чушки,обаче добавих малко луканка ;) 5* за рецептата
7.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2014
Бързо и лесно, винаги сполучливо, дори с малки колебания във вложените продукти, скоростно завладява сърцето на всеки почерпен :) Една от любимите рецепти у дома, въпреки че рядко си позволяваме тестени изделия!
6.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
В момента се пече :-) Направих го със зехтин вместо олио и кашкавал вместо чушки. Мисля че ще стане много вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: