Картофена салата с яйца и цвекло

Пъстра и богата
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни малки картофи
200 г кисело мляко
1 глава червено цвекло
3 краставици
2 ябълки
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
2 сварени яйца
3 с. л. олио
1 с. л. сок от лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена салата с яйца и цвекло
Картофите се измиват добре и се готвят на пара, докато омекнат.
2
Картофена салата с яйца и цвекло 2
Цвеклото се овкусява с 1 с. л. олио и със сол, завива се в алуминиево фолио и се пече 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се обелва и се нарязва на кубчета.
3
Картофена салата с яйца и цвекло 3
Ябълките, краставиците и яйцата се белят и се режат на кубчета. Лукът и магданозът се наситняват.
4
Картофена салата с яйца и цвекло 4
В купа се смесват цвеклото, краставиците, ябълките, разполовените картофи, лукът и магданозът.
5
Картофена салата с яйца и цвекло 5
Киселото мляко се смесва с лимоновия сок и се посолява на вкус. Добавя се останалото олио и се разбърква.
6
Картофена салата с яйца и цвекло 6
Салатата се залива с кисело мляко, разбърква се и сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: