Есенен чийзкейк

Неустоим домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
170 г крекери
80 г краве масло
60 г захар
50 г печени орехи
1 ч. л. канела

за крема:
700 г крем сирене
170 г захар
2 яйца
10 г бурбонска ванилова захар

за ябълките:
2 ябълки
40 г захар
1/2 ч. л. канела
краве масло за намазване

за соса:
330 мл ябълков сайдер
50 г кафява захар „Мусковадо“


Начин на приготвяне:
1
Есенен чийзкейк
Крекерите за основата се натрошават.
2
Есенен чийзкейк 2
Половината от захарта се карамелизира в тиган. Слагат се орехите и когато карамелът ги обгърне добре, ядките се изсипват върху хартия за печене.
3
Есенен чийзкейк 3
Охлаждат се и се накълцват.
4
Есенен чийзкейк 4
Крекерите се разбъркват с канелата, останалата захар, разтопеното масло и орехите.
5
Есенен чийзкейк 5
Сместа се разпределя по дъното и стените форма за печене с диаметър 26 см, като се притиска.
6
Есенен чийзкейк 6
Пече се около 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда.
7
Есенен чийзкейк 7
Крем сиренето се разбърква със захарта. Добавят се яйцата и ванилията, и отново се разбърква.
8
Есенен чийзкейк 8
Кремът се разпределя върху охладения блат.
9
Есенен чийзкейк 9
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки лодки. Мажат се с масло и се поръсват със смес от захар и канела.
10
Есенен чийзкейк 10
Подреждат се върху крема ветрилообразно.
11
Есенен чийзкейк 11
Чийзкейкът се пече 50 минути в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор. След като се изключи фурната, е добре, чийзкейкът да поседи вътре 15 минути на открехната врата, за да не се напука. След това се охлажда и се прибира в хладилник поне за 2 часа.
12
Есенен чийзкейк 12
Сайдерът и захарта се кипват в касерола и се оставят на умерен огън, докато сместа се редуцира и се получи гъст сос.
13
Есенен чийзкейк 13
Всяка порция се поднася със сос.



Съвет:
Проверете, дали след изпичането на чийзкейка, ябълките са отделили течност и ако има, я попийте със салфетка.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: