Великденско руло

Приготвено с масло и маково семе
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно за козунаци София Мел
1 жълтък
160 мл топло мляко
6 с. л. захар
100 г краве масло
15 г жива мая
1/2 ч. л. сол
4 с. л. маково семе

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Великденско руло

Маята и 1 с. л. захар се разтварят в топлото млякото и се оставя маята да шупне. В купа се сипват брашното, солта, жълтъкът, 30 г разтопено масло и шупналата мая.

 


2
Великденско руло 2

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса в намазнена купа.

 


3
Великденско руло 3

Когато е готово, се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1 см. След това се намазва с 50 г разтопено масло и се поръсва с 3 с. л. захар и мака. Навива се на руло и се разрязва на две по дължина, не съвсем до края.

 


4
Великденско руло 4

Получените две дълги парчета се усукват и след това рулото се завива в кръг. Поставя се в тава, намазва се с останалото масло и се поръсва с 1 с. л. захар.

 


5
Великденско руло 5

Пече се за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се намалява на 180 градуса и се пече още 25 минути. Когато е готово, се напръсква с 50–60 мл вода, смесена с 1 с. л. захар. Покрива се с чиста кърпа, леко да омекне, и се поднася.

 

 

Съвет: От тези продукти излиза 1 руло.

 


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2020
пекох го по рецептата, но при мен се получи леко препечено
5.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Брашното за козунаци може да се замени с бяло брашно тип 500.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Брашното за козунаци с какво друго брашно мога да го заместя? Благодаря ви за страхотната рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2014
Стана много пухкаво и въздушно, но тестото не беше сладко. Следващият пьт бих добавила захар и в тестото.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Иванка, както сме написали в рецептата, рулото се пече веднага след като се оформи. Ако решиш, следващият път можеш да го оставиш да втаса след оформянето - вероятно ще стане още по-пухкаво! Успех и очакваме да споделиш опита си с нас! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: