Есенна крем супа

С праз, сладък картоф и моркови
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 04.11.2017
Есенна крем супа
Есенна крем супа
 
Необходими продукти:
3 стръка праз
1 малък сладък картоф
4 моркова
1 картоф
200 мл зеленчуков бульон (или пилешки)
50 мл бяло вино
4-5 скилидки чесън
200 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
30 г краве масло
4-5 стръка мащерка
сокът от 1/2 лимон
сол и смлян кориандър на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Празът, двата вида картофи и морковите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят, докато омекнат.
2
По средата на варенето (което трае около половин час до 40 минути) се наливат бульонът и виното. Добавя се и пресованият чесън.
3
Котлонът се изключва и супата се пасира до хомогенна смес.
4
Добавят се сметаната, млякото, маслото, лимоновият сок, наситнената мащерка, сол и кориандър на вкус.
5
По желание се сервира, поръсена с настърган пармезан.


Съвет:
Супата се сервира топла, като може да бъде прелюдия към основното, но и лека вечеря, с допълнение от салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2019
Не е по вкусът ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: