Филаделфия мус с байганети и салата с морски копър

Източник: Stefka Stoyanova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.07.2015
Филаделфия мус с байганети и салата с морски копър
 
Необходими продукти:
за муса:
250 г прясна сьомга
200 г крем сирене Philadelphia Оригинал
140 мл сметана
1 белтък
няколко клонки копър

за байганетите:
25 г краве масло
65 мл вода
30 г брашно
1 яйце
100 г крем сирене Philadelphia Light
10 г каперси

за салатата:
115 г морски копър
100 г чери домати
1 парче (6 см) краставица
1 шалот

Бон Апети препоръчва:
Philadelphia оригинал – пълномаслено крем сирене. Много подходящо за всякакви ястия – както за основни ястия, така и за десерти поради оригиналния му богат и натурален вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Почистете сьомгата, пасирайте с белтъка, добавете подправките. Прибавете около 3/4 от крем сиренето Philadelphia Light и сметаната и смесете добре. Овкусете.
2
Намажете с масло 4 индивидуални форми и поръсете с малко копър. Изсипете част от получения мус във формите, добавете и останалото количество от крем сиренето Philadelphia Light, а отгоре – остатъка от муса. Запечете за 10 минути на водна баня.
3
Пригответе парено тесто, като затоплите маслото и водата в тенджера, докато сместа заври. Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица. Чукнете и яйцето, като продължавате да бъркате. Оставете да се охлади, след това добавете крем сиренето Philadelphia Light и нарязаните каперси. Оформете 12 байганети и ги изпържете в дълбок тиган.
4
За да приготвите салатата нарежете шалота надребно, добавете морския копър, нарязаните на четвъртинки чери домати и нарязаната на кубчета краставица.
5
Преди сервиране извадете муса от формите и го обърнете в чиния за сервиране. Добавете по 3 байганети на порция и предварително приготвената салата. Овкусете по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: